Haber, Duyuru, Etkinlik

23 MART

NİĞDE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN 17. OLAĞAN GENEL KURULUNDA MUSTAFA ALTUNBAŞ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YENİDEN SEÇİLDİ.

4562 Sayılı OSB Kanunu’nun yayımlanmasından sonra Türkiye’deki OSB’ler içerisinde ilk olarak 2003 yılında Genel Kurulu’nu yaparak sanayicilerin yönetimine geçen Niğde OSB’nin 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı büyük bir coşku ve katılım ile Niğde OSB Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının Divan Başkanlığı’na Ahmet İNCE, Divan Üyeliklerine İbrahim ÇAKMAK  ve Ali Fuat TOLU seçildi.

Genel Kurul Toplantısı; Niğde Valisi Sayın Yılmaz ŞİMŞEK, Niğde Milletvekilleri Yavuz ERGÜN, Selim GÜLTEKİN, Ömer Fethi GÜRER, Niğde Protokolü, misafirler ve sanayicilerin katılımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Hasan İLDEMİR ve divanın başarılı yönetimi ile gerçekleştirildi.

Göreve geldikleri günden bu yana Niğde OSB’nin alt yapısı - üst  yapısıyla, tertip - düzeniyle, sanayicilerine sağladığı avantajlarıyla Türkiye’de örnek alınan OSB olmasını sağlayan Niğde OSB’nin ilk genel kurulunda seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri sanayicilerimizin güven ve desteği ile aynı göreve yeniden seçildiler.

Toplantıya katılan Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek, işadamlarına TOBB işbirliğinde “Burası Türkiye Burada İŞ Var” sloganı ile başlatılan istihdam seferberliğine destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Sayın ŞİMŞEK konuşmasının devamında; “Memnuniyetle görüyoruz ki, Niğde OSB’miz her geçen gün büyüyor, gelişiyor.  1985 yılında faaliyete geçen OSB’miz bugün 465 hektar alan üzerinde 91 sanayi kuruluşumuzla ve 3.200 çalışanıyla üretim yapmaktadır. Bunların yanı sıra 100 dönümlük arazi üzerine yerleştirilen güneş panelleri ile kendi elektriğini üreten OSB’ler arasında yerini almıştır. Ülkemizin en önemli sorunlarımdan birisi de işsizlik sorunudur. Yine memnuniyetle görüyoruz ki; bu anlamda Organize Sanayi Bölgesi Niğde’de en çok istihdam yaratan bölge konumunda. ” diyerek genel kurula başarılar diledi.

Oy birliği ile gerçekleşen seçim ile; Mustafa ALTUNBAŞ, Şevket KATIRCIOĞLU, Bünyamin DEMİRBİLEK, Asım ABAY, Arif ARI Yönetim Kurulu üyeliklerine, A. Ayhan BİRİM, Aytekin TURCAN Denetim Kurulu Üyeliklerine, Mustafa ALTUNBAŞ, Mehmet DOĞANLAR, Niyazi KARADENİZ OSBÜK Temsilciliklerine seçildiler.

Genel Kurul sonrası yapılan görev bölümünde Mustafa ALTUNBAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığını, Şevket KATIRCIOĞLU Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini sürdürdü.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ALTUNBAŞ Genel Kurulun ve seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.