Haber, Duyuru, Etkinlik

13 ARALIK

NİĞDE OSB 5 MW GES TESİSİ ÜRETİME BAŞLADI

Sanayicilerimize ek gelir ve varlık sağlamak, gerektiğinde kendi ürettiği elektriği kullanma imkanı sunmak, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanarak Ülkemizin enerji ihtiyacını çok küçükte olsa katkıda bulunmak amacıyla Niğde OSB sınırları içerisinde kurulu gücü 6,095 mW (DC) olan 5 mW (AC) üretim kapasiteli lisansız GES tesisi kurulmuş ve 10.11.2017 tarihi itibariyle üretime başlamıştır. 

Mevzuat düzenlemeleri konusundaki çalışmalarımız dahil beş yıllık emeğimizin karşılığını aldığımız için mutlu ve gururluyuz.  

100.000,00 m² yüzölçümlü teknik altyapı alanı üzerine yerleşen tesisimizin kurulumunda sanayicilerimize ve OSB bütçesine herhangi bir yük getirilmemiş, 6 Milyon USD bedelli yatırımın tamamı Akbank tarafından kredilendirilmiştir. Bu tesis kendi yatırımını karşıladığı gibi 25 yıl içerisinde OSB ve Sanayicilerimize 22 Milyon USD gelir sağlaması ön görülmektedir.

Yıllık 10.700.000,00 kWh elektrik üretecek olan tesis ile Niğde OSB modern ve ileri teknolojiye dayalı bir yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretim tesisi kazanmıştır.

Daha temiz bir çevre ve daha kaliteli enerji düşüncesiyle yola çıkan Niğde OSB Yönetimi, üretimin vazgeçilmez unsurlarından olan elektrik enerjisini, tüm dünyada olduğu gibi Bölgemizde de güneş ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama çalışmaları sürdürülecektir.