Haber, Duyuru, Etkinlik

26 MAYIS

SAYIN BAKANIMIZ BÖLGEMİZİ ONURLANDIRDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ni teşrif ettiler.

Önce Niğde OSB Yönetim Kurulu ile istişare toplantısı yapan Bakan Fikri IŞIK daha sonra Niğde OSB sanayicileri ile sohbet etti.

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ALTUNBAŞ’dan Niğde OSB ve OSB’lerin sorunları hakkında bilgi alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK;

“Niğde’nin yeni teşvik sisteminde 5. Bölge Teşvikleri kapsamında, Niğde OSB’nin ise 6. Bölge Teşviklerinden yararlanması sebebiyle son zamanlarda yatırımcıların yoğun ilgisini çektiğini belirterek, Niğde OSB’nin 105,5 hektarlık genişleme talebini kabul ettiklerini, bu genişleme sahasına kurulacak tesislerle de Niğde ve Niğde OSB şaha kalkacaktır” dedi.

Sayın IŞIK, Niğde OSB’nin her türlü ihtiyacını karşılayarak tahsis ettiği binada faaliyete başlayan KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün Müsteşar Yardımcıları Ramazan YILDIRIM ve Prof. Dr. Cevahir UZKURT, Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, Niğde Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ile birlikte açılışını yaptıktan sonra girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verme töreninde yaptığı konuşmada;

Türkiye’nin Çin’le Hindistan’la, ucuz işçilikle rekabet etmeyeceğini ifade ederek, "Türkiye artık İtalya’yla, Fransa’yla, Almanya’yla kaliteli üretimle rekabet edecek”

"Dünyada 2008 krizi herkesin üretiminin kıymetini değerini bir kez daha öğretti. Başta Amerika olmak üzere ispanya gibi Fransa gibi bazı ülkeler sanayi çok da önemli değil, biz finansla turizmle değişik sektörlerle yolumuza devam edebiliriz anlayışındaydı. Ama 2008 krizi üretim olmadan sanayi olmadan diğer sektörlerin beslenemeyeceği adeta başta hizmet sektörü ve tarım sektörü olmak üzere pek çok sektörün sanayideki büyümeye, sanayinin onları beslemesine bağlı olduğunu çok acı bir tecrübeyle tekrar görmüş oldular.”

“Üreten özellikle işletme bazında girişim bazında yüzde 99,85 KOBİ mikro işletmeler küçük işletmeler bunlar bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de üretimin adeta kılcal damarları. Kılcal damarları çalışmayan bir vücudun organların hareket etmesi mümkün değildir. Türkiye’de istihdamında yüzde 76’sını KOBİ’ler sağlıyor. İhracatımızın da yüzde 56’sını KOBİ’ler yapıyor. Dolayısıyla KOBİ’ler Türkiye için sadece Türkiye için değil. Dünya için en önemli üretim merkezleridir. KOBİ’lerin güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi demektir. KOBİ’lerin büyümesi Türkiye’nin büyümesi demektir.”

“KOBİ’lerimiz ar-ge, ür-ge ve inovasyona daha fazla yönelsinler. Türkiye’nin bundan sonraki mecburi istikameti katma değeri yüksek ürünü üretmektir. Biz Türkiye’nin Çin’le Hindistan’la ucuz işçilikle rekabet edeceğini düşünmüyoruz. Türkiye’nin artık İtalya’yla, Fransa’yla, Almanya’yla kaliteli üretimle rekabet edeceğine inanıyoruz. Bunun içinde ar-ge, ür-ge ve inovasyona son derece ciddi destekler veriyoruz” diyen Sayın IŞIK, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Bizim hamdolsun genlerimizde girişimcilik var. Biz girişimci bir milletiz. Cesuruz gözümüz kara birazda bilinçli hareket ettiğimizde başarılı olmamak için bir sebebimiz yok.” dedi.

 

 

Sayın Fikri IŞIK, bu toplantının ardından Niğde Valisi Sayın Necmeddin KILIÇ’ın ev sahipliğinde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ticaret Borsası ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi üyeleri ile akşam yemeğinde iş adamları birlikte oldu.